RAZLJEVAK OD TIKVE ILI TIKVENJAK
Moji ukućani tvrde da je bolji od pite tikvenice, pa probajte i uvjerite se i sami. Priprema je jednostavna, a ukus je identičan.
Uz šolju jogurta ili salatu - eto super ručka.
Uz šolju jogurta ili salatu - eto super ručka.
- 1 tikva srednje veličine
- 500-600 gr mladog sira
- 1 čaša pavlake (180 ml)
- 6 jaja
- 6 kašika ulja
- 10 punih kašika brašna
- so
- biber
- 1 prašak za pecivo
Tikvu oguliti i isjeckati na sitne kockice.
U isjeckanu tikvu dodati mladi sir, pavlaku, jaja, ulje, brašno, so, prašak za pecivo i sve kuhačom sjediniti da dobijete finu gušću smjesu.
Pleh za pečenje (koristila sam veći pleh i dublji) premazati uljem pa staviti u rernu zagrijanu na 180 stepeni da se ugrije.
Na ugrijan pleh istresti smjesu (ovako vam se neće zalijepiti za dno) i poravnati fino kašikom, još malo pouljiti i staviti da se peče.
Peći oko 30-35 minuta (ovisno od rerne) da dobije lijepu, rumenu boju.
Izrezati na kocke i servirati uz kašiku pavlake, jogurt ili salatu.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar