KUKURUZNA ZLEVANKA SA SIROM

Ovo je bio moj savršen doručak uz šolju mlijeka!
Koristila sam sjenički sir i okus je zaista bio fenomenalan.
Brzo, zdravo i jaaaako dobro.👌👍




Sastojci:

- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo 
- 120 gr kukuruznog brašna 
- so
- 40 gr ulja
- 200 gr slanog sira
- 100 gr kefira ili tečnog jogurta
- ulje za premazati kalup

Pekla sam u kalupu za torte prečnika 24 cm!

Rernu uključiti da se ugrije na 200°C.
Kalup premazati uljem.

U zdjeli pomiješati kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo, pa dodati jaja, ulje, polovinu pripremljenog sira i kefir.
Žicom dobro izmiješati da se dobije glatko tijesto. 
Tijesto uliti u kalup, poravnati i odozgo utisnuti preostale komadiće sira.
Peći 30 minuta na 200° ili uz ventilator na 180°.
Provjerite stanje nakon 25 minuta, ako je boja zlatno-smeđa i ako se rubovi odvajaju, zlevanka je gotova. 
Izvadite iz rerne i bar 10-tak minuta sačekajte prije rezanja. 


Dobar tek!






Primjedbe

Popularni postovi