SAVRŠEN BISKVIT ZA TORTE

Ne bih pisala o ovom receptu, pogledajte :)



Sastojci za kalup promjera 24 cm (za veće povećajte sastojke)
-4 jaja
-150 gr šećera
-150 gr brašna
-1/2 praška za pecivo
-2 vanilin šećera
U posudu staviti cijela jaja i miksati da fino zapjene. Postepeno dodavati šećer, vanilin šećer i miksati dok se smjesa ne udupla i posvijetli.
Dodati brašno i na kraju prašak za pecivo.
Kalup premazati uljem i posuti brašnom. Istresti smjesu, kalup par puta lupiti od sto da izađu mjehurići zraka i staviti peći u već zagrijanu rernu na 180° 35 minuta, a u ventilacijsku rernu na 170° 35-40 minuta. Rernu ne otvarati.
Narasti će ravnomjerno.
Ispečen biskvit ohladiti u kalupu, zatim lagano nožem odvojiti biskvit od kalupa i skinuti obruč.
Dovoljno za 3 kore.
Ako želite kakao biskvit, onda u smjesu stavite 110 gr brašna i 30 gr kakao praha. Sve ostalo ostaje isto.
Ukoliko želite sočan biskvit, kad isječete kore, zalijte ih prokuhanom vodom i šećerom, sokom ili čokoladnim mlijekom ako je tamni.


Primjedbe

Popularni postovi