petak, 19. kolovoza 2016.

ROLADA BEZ GREŠKE

Nešto najjednostavnije za pripremu, a tako dobro dođe kad vam se jede nešto slatko ili vam se iznenada najave gosti.
S njom nećete promašiti, mekana je i stvarno divna.

Mazati je možete čime želite, raznim džemovima, kremama, ja sam se odlučila za Linoladu, jer to kod mojih ukućana uvijek prođe :)




Biskvit:


  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • 1 vanilin šećer
  • malo ribane limunove korice (po želji)

Premaz:

  • Linolada, Eurokrem, razni džemovi i kreme
 i

  • šećer u prahu za posipanje, a možete je preliti i čokoladnom glazurom


Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom na najjačoj brzini 15-tak minuta da postanu skroz pjenasta i svijetla.

Smanjiti mikser na najslabiju jačinu, pa kašiku po kašiku dodavati mješavinu brašna i gustina. Miksati vrlo kratko, tek da se brašno poveže sa smjesom.

Sipati na papirom obložen veliki pleh od rerne i peći na 190° oo 10-15 minuta (zavisno od rerne), ali ga nikako nemojte prepeći.

Ispečen biskvit okrenuti na ocijeđenu kuhinjsku krpu, lagano odstraniti papir, potom ponovo okrenuti i zajedno sa krpom zarolati. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Odmotati ga, premazati čime god poželite i ponovo zarolati. Posuti šećerom u prahu i rezati na kriške.




Nema komentara:

Objavi komentar