petak, 19. kolovoza 2016.

POVRTNA ČORBICA SA JUNETINOM

Jedno zdravo varivo, o kom ne treba ništa posebno pisati, treba ga probati :)



Sastojci:

  • 500 gr juneće šnicle
  • 200 gr graška
  • 200 gr karfiola
  • 200 gr brokolija
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 režnja bijelog luka
  • 2 mrkve
  • 2-3 kašike kukuruza šećerca
  • vegeta 
  • biber
  • paradajz pelat ili sos paradajz
  • malo kima
  • 2 kašike ulja

Juneće šnicle isjeći na malo veće kocke.

Na ulju propržiti meso da lijepo porumeni sa obje strane, zatim dodati sitno sjeckan crveni i bijeli luk.
Sve skupa dinstati da luk postane staklast. Zatim dosipati malo po malo vode i kuhati na laganoj vatri dok meso ne omekša.

Potom dodati svo povrće i kuhati na srednje jakoj vatri da povrće omekša.
Na kraju dodati sve začine, još kratko prokuhati i servirati.

Dobar tek :)





Nema komentara:

Objavi komentar