subota, 14. svibnja 2016.

BRZA KAKAO TORTA

Ovaj recept je iznenadio mnoge jednostavnošću i brzinom pripreme. Skoro svaka domaćica ima ove sastojke u svojoj kući, pa preporučujem da probate. Divna, nježna struktura i zavodljiv okus :)



Mjera je čaša od 2 dcl!

Sastojci:

  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 4 supenih kašika kakao praha (vrhom punih)
  • 2 jajeta
  • 1 čaša brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

U posudi pomiješati mlijeko, šećer, ulje i kakao. Umutiti mikserom da se fino sjedini bez grudvica.

Podijeliti na dva dijela.

U jedan dio dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobit ćete gušću smjesu kakva i treba biti.

Izliti u kalup promjera 24 ili 26 cm, koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom.
Peći na 180° 20-tak minuta.

Provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen, pa po potrebi produžiti vrijeme pečenja za oko 5 minuta.

Pečen kolač izvaditi iz rerne i odmah ga zaliti prvim dijelom smjese sa kakaom.
Neka odstoji par sati, a zatim ga isjecite i poslužite.

To bi bilo sve :)


Nema komentara:

Objavi komentar