ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

"RAFFAELLO" TORTA

Ova predivna torta je bila rođendanska torta moje princeze. Izuzetno kremasta, ukusna i za svaku preporuku :)))

P.S. Recept je prebogat fotografijama, jer sam htjela pokazati kompletan postupak pripreme, a mislim da to ovaj recept i zaslužuje :)




Biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 70 gr brašna
  • 150 gr kokosovog brašna

Krema:

  • 7 žumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 700 ml mlijeka
  • 100 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja
 +

  • 1 pakovanje piškota
  • 100 ml mlijeka

i

  • 50 gr kokosovog brašna
  • čokoladni roleri za dekoraciju (opcionalno)
  • raffaello kuglice za dekoraciju (opcionalno)

Savjetujem prvo pripremiti kremu.

Žumanjke izmješati sa prahom za puding i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhati i skuhati puding. Kuhati uz miješanje da se fino zgusne, bez grudvica.


Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.


Kremi ćemo se vratiti poslije, a sad se priprema biskvit.

Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i postepeno dodavati šećer i vanilin šećer uz neprestano miksanje.
Prašak za pecivo pomiješati sa brašnom, pa dodati bjelancima, a zatim lagano umiješati kokos špatulom.

Smjesu izliti u kalup promjera 26 cm obložen papirom.


Peći na 180° oko 15 minuta. Pazite da vam se ne prepeče.


Ispečen biskvit lagano odvojiti od kalupa, prebaciti na žicu za hlađenje (tako da gornja strana biskvita bude dole) i ostaviti da se potpuno ohladi.

Iako nisam navela u receptu, biskvit sam navlažila mlijekom u koje sam dodala malo šećera da bude sočniji.


Sad se vraćamo dovršavanju kreme.
Puter i šećer u prahu izmiksati pjenasto i umiješati u hladnu kremu. Slatko vrhnje izmiksati čvrsto i dodati kremi. Sve fino sjediniti mikserom na srednjoj brzini.


Biskvit staviti na pladanj za tortu, pa okolo montirati obruč.


Istresti pola kreme, poravnati i odozgo poredati piškote koje ste umočili u mlijeko.


Prekriti ostatkom kreme i fino poravnati.
Posuti kokosovim brašnom i ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne. Potrebno je oko 3-4 sata, najbolje preko noći, pa sutra dovršiti dekoraciju.


Ohlađenoj torti odstraniti obruč, u mom slučaju izmiksala sam još slatkog vrhnja 200 ml i okolo dekorisala tortu. Odozgo poredati čokoladne rolere i raffaello kuglice.



Sjeći i uživati u ovom savršenstvu :)



Nema komentara:

Objavi komentar