ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

MALINA ROLADA

Fenomenalna rolada sa malinama...i dekorativna i ukusna. Ukoliko obožavate maline, evo odličnog recepta za vas :))))



Biskvit:


  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašičice ekstrakta maline (možete biskvit obojiti i crvenom prehrambenom bojom)
Nadjev:

  • 400 gr malina (mogu i zamrznute)
  • 5 kašika šećera (ili više ako volite slađe)
  • 2 kašike gustina
  • 2 vanilin šećera
 + šećer u prahu za posipanje


U posudu za miksanje staviti cijela jaja i šećer pa miksati neprestano oko 15-tak minuta da se smjesa udupla.
Dodati gustin, ekstrakt i brašno, pa na najmanjoj brzini kratko miksati samo da se smjesa sjedini.

Pleh obložiti papirom za pečenje, izliti smjesu i peći na 180° oko 10-tak minuta (pazite da vam ne izgori, vi svoju pećnicu poznajte najbolje :D)

Ispečen biskvit prebaciti na čistu kuhinjsku krpu i odmah zarolati. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Za nadjev u šerpu staviti maline, pospite ih šećerom i na ringli zagrijavajte do tačke vrenja. Povremeno promiješajte. Kada prokuha, kuhati ih na srednjoj vatri oko 5 minuta, neprestano miješajući. Gustin razmutiti u malo vode, dodati malinama i promiješati da se smjesa zgusne. Skloniti sa ringle i ohladiti do mlakog. Umiješati vanilin šećer.


 Odrolajte biskvit i premažite nadjevom.

Zarolajte i ostavite da se nadjev stisne.



Roladu na kraju posuti šećerom u prahu.


 Uživajte i vi :)

Nema komentara:

Objavi komentar