subota, 12. rujna 2015.

PILEĆI FILE SA LIMUNOM I BIJELIM LUKOM

Moj ručak u sklopu hrono ishrane. Zdravo i ukusno. Za prilog sam imala sataraš, a vi možete pripremiti neko drugo dinstano povrće.



Sastojci:



  • 5 komada pilećih prsa
  • 8 režnjeva bijelog luka
  • sitna morska so
  • malo maslinovog ulja (komine maslina)
  • sušeni ruzmarin
  • 1 veći limun
  • 2 dcl bijelog vina

Pileći file posoliti i poredati u vatrostalnu posudu koju ste premazali sa malo maslinovog ulja.
Okolo poredati čitave režnjeve bijelog luka, posuti sušenim ruzmarinom, a po vrhu poredati kolutove limuna.



Zaliti bijelim vinom i peći u rerni zagrijanoj na 200° oko 30 minuta. U početku pleh pokrijte alu folijom, pa na pola pečenja skinite foliju da lijepo porumeni i odozgo.

Servirati toplo ili hladno. Bijeli luk, a i limun su mi bili poseban gušt, ovako fino pečeni.



Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar