nedjelja, 26. srpnja 2015.

ŠARLOTA - CHEESECAKE SA BRESKVAMA

Prava ljetna torta... a kako volim modifikovati, ovdje sam iskombinovala šarlotu i cheesecake, dodala domaće breskve iz moje bašte i dobila sam fenomenalnu, osvježavajuću tortu.

Nisam zaboravila ni čokoljupce, tako da ova slastica zadovoljava sve ukuse.

Probajte i zasladite se bez uključivanja rerne...najteže je čekati da prenoći pa da obradujete sva svoja čula!






Sastojci:



  • cca 300 gr piškota

Krema:

  • 500 gr svježeg sira
  • 1 dcl mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 kesice mljevene želatine
  • 150-200 gr šećera (ovisno o kiselosti sira)
  • 2 vanilin šećera
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • na komadiće izrezane breskve (3-4 oguljene breskve srednje veličine)
  • 1 kesica šlag kreme od vanile (pripremljena po uputstvu)
  • malo kakao praha i ribane čokolade za dekoraciju

Na pladanj za tortu staviti samo obruč kalupa promjera 28 cm.

Piškote skratiti cca 1 cm i poredati ih jednu uz drugu uz ivice kalupa, trebaju malo da "strše" iznad kalupa, a šećernu stranu piškota okrenuti da budu izvana.
Po dnu poredati piškote i komadiće koje ste isjekli da se koliko-toliko uklope kao podloga.

U jednu posudu staviti sir i dodati 1 dcl mlijeka pa izmiksati da se dobije podatnija masa.

Posebno izmiksati slatko vrhnje u šlag srednje čvrstine.
Te dvije smjese sjediniti pa dodati šećer i vanilin šećer i izmiksati da se fino poveže. 

Želatinu pripremiti prema uputstvu, ostaviti da nabubri, a zatim na laganoj vatri otopiti (ne smije kuhati). Zatim je umiksati u smjesu sa sirom. Dobićete finu kremu.

Podijeliti na 2 dijela. Čokoladu otopiti na pari i umiksati u jednu polovinu kreme.

Po dnu torte rasporediti bijelu kremu. Preko nje poredati isjeckane breskve (ocijedite ih od soka), pa preko breskvi premazati kremu sa čokoladom. Sve fino poravnajte i ostavite u frižider najbolje da prenoći, a minimalno 4 sata.


Kad se sve fino stisnulo (a bude baš čvrsto), pripremite kremu od vanilije prema upustvu (možete koristiti i šlag od slatkog vrhnja), pa tanko premazati površinu torte. Ostatak kreme staviti u slastičarski špric sa okruglim nastavkom i praviti puslice po vrhu torte.

Posuti sa malo kakao praha i na kraju ribanom čokoladom.




Sjecite na kriške debljine 1 ili 2 piškote i odmah možete servirati.

Enjoy :)))



Nema komentara:

Objavi komentar