utorak, 7. srpnja 2015.

ROLADA SA DŽEMOM

Savršeno mekana rolada sa džemom...brzinska poslastica za vesele i slatke trenutke sa dragim osobama.

Mamina princeza obožava ovu roladu, pa smo se fino zasladile uz popodnevnu kaficu.

P.S. Recept pišem u nadi da će i princeza mamu obradovati na isti način :D





Sastojci za biskvit, koji je fenomenalan...neopisivo mekan i zaista savršen za sve vrste rolada:



  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • po želji malo ribane limunove korice

+

  • džem od kajsije
  • šećer u prahu za posipanje pomiješan sa vanilin šećerom


Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom sve dok smjesa ne postane kremasta i duplo veća - cca 15-tak minuta.

Zatim dodati limunovu koricu, mikser smanjiti na najmanju brzinu i kašiku po kašiku dodavati brašno i gustin. 

Pleh od rerne obložiti papirom koji premažete sa malo ulja i istresete smjesu. Poravnajte.


Peći na 180° oko 10-12 minuta (zavisno od rerne) - pazite da ga ne prepečete.

Kuhinjsku krpu posuti sa šećerom u prahu i na nju istresti ispečen biskvit pa zajedno sa krpom zarolati i ostaviti da se potpuno ohladi. (Krpu ne morate vlažiti).

Ohlađen biskvit premazati omiljenim džemom i ponovo zarolati. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.




Nema komentara:

Objavi komentar