utorak, 7. srpnja 2015.

PILEĆI FILE U BIJELOM UMAKU SA LANOM

Brz, brz, najbrži ručak... Zdrav i ukusan :)





Sastojci:



  • 500 gr pilećeg filea
  • 200 gr šampinjona
  • 2 režnja bijelog luka
  • 1 čaša pavlake (12% m.m.)
  • so
  • biber
  • 1 kašičica mljevenog đumbira
  • 1 kašika sjemenki lana
  • 1 kašika mljevenog lana
  • kuhana brokula
  • 2-3 kašike maslinovog ulja

Pileći file isjeći na kockice.

Na malo ulja propržiti file da malo porumeni, dodati sitno sjeckan bijeli luk i kratko propržiti da zamiriše. 
Potom dodati gljive isječene na listiće i sve zajedno dinstati da gljive omekšaju i piletina se isprži.

Na kraju dodati pavlaku, đumbir, mljeveni lan, po ukusu posoliti i pobiberiti i dinstati da se sve fino sjedini u fini umak.

Poslužiti uz kuhanu brokulu koju ste posoliti i prelili maslinovim uljem. Cijelo jelo posuti sjemenkama lana.

Prijatno :)




Nema komentara:

Objavi komentar