petak, 5. lipnja 2015.

PIŠKOTE U DOMAĆOJ IZRADI

Prethodnih dana nakon svadbe konzumirale su se one "teške i jake" torte, kremasti kolači itd, pa sam danas napravila ove fine piškote uz kaficu, da se ipak malo zasladimo, a odmorimo stomak od "preslatkih kolača".

Probajte i vi, djeca ih obožavaju i pojest će ih još tople, sigurna sam :)




Sastojci:



  • 3 jaja
  • 50-60 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kesice praha za puding (koristila sam lješnjak, a odlična je i vanilija..koristite onaj puding koji vam se dopada)
  • šećer u prahu za posipanje

Rernu uključiti na 160-170°.

Isjeći dva lista pek papira veličine pleha i blago ih premazati uljem.

Odvojiti žumanjke i bjelanjke.

U bjelanjke dodati šećer i miksati da budu skroz čvrsti.
U žumanjke dodati vanilin šećer i miksati da dobije pjenastu strukturu, a zatim ih lagano umiješati u izmiksane bjelanjke.

Prah za pudinge prosijati preko smjese (da ne bi bilo grudvica) i lagano špatulom sjediniti u kompaktnu smjesu, pri tom pazeći da smjesa ne "padne".

Slastičarsku vrećicu puniti smjesom i okruglim nastavkom istiskivati piškote na nauljen papir sa razmakom između, vodeći računa da ih istiskate u visinu da budu deblje.



Prije pečenja ih posuti šećerom u prahu i peći 11 minuta. Ne više.

Ispečene lagano odvojiti od papira, redati na tanjir i posipati šećerom u prahu.

Postupak ponoviti sa preostalom smjesom.
Od ove količine sam dobila 24 piškote (srednje veličine), a ako radite manje imat ćete više komada.


NAPOMENA: Smjesu možete razmazati po papiru, ispeći i dobit ćete koru tj. podlogu za neki kolač ili ispeći dvije, sjeći na trake i napraviti tortu. Mekana je i stvarno dobra.





 I presjek:



Nema komentara:

Objavi komentar