srijeda, 29. travnja 2015.

"MINESTRA" ČORBA

Jedno od onih "jela na kašiku" kojem se uvijek obradujemo svi u kući... I zdravo i ukusno.

Uz malo truda može biti i vaš sutrašnji ručak.




Sastojci:



  • 500 gr "Minestra" mješavine mahunarki i žitarica (ječmena kaša, zelena leća, zeleni grašak, šareni grah, bijeli duguljasti grah, zeleni sitni grah, tamno-crveni grah, smeđi grah, crni grah, svijetlo-crvena leća, krupnik)
  • 500 gr junetine bez kosti (flam)
  • 2-3 krompira
  • 2 mrkve
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 4-5 režnjeva bijelog luka
  • 2 kašike sos paradajza
  • vegeta
  • biber
  • đumbir u prahu
  • kurkuma
  • svježi peršun

Mješavinu mahunarki potopiti u vodu da odstoji minimalno 2-3 sata.

Na malo ulja propržiti junetinu isječenu na kocke, isjeckan crveni i bijeli luk i mrkvu izrezanu na kolutiće. Kad luk postane staklast, dodati krompir izrezan na četvrtine i mješavinu Minestra. Preliti vodom i kuhati na srednje jakoj temperaturi oko sat i po vremena. (Možete skratiti vrijeme pripreme tako što ćete kuhati u express loncu).

Pred kraj kuhanja, dodati sos paradajz i začine, dobro promiješati i još kratko prokuhati. Na kraju posuti svježe sjeckanim peršunom.

Servirati uz paradajz salatu i neki fin integralni hljeb.

Prijatno :)







Nema komentara:

Objavi komentar