četvrtak, 2. travnja 2015.

GOGINA JUNEĆA ŠNICLA

Najjednostavniji i najbrži način pripreme i vrhunski rezultat!

Zašto Gogina? Jer mi je ovaj način pripremanja šnicle otkrila upravo ona.
Gogo hvala ti od srca...šnicla je fantastično mekana, sočna, daleko ukusnija i od teleće.

Prijatno i vama :)




Potrebno je:



  • juneća šnicla (ramstek) - količine nisam pisala, to ćete same odrediti
  • so
  • biber
  • bijeli luk u granulama (to sam dodala na svoju ruku)
  • jaje
  • prezla
  • ulje za prženje


Juneću šniclu posoliti i pobiberiti, a opnu koja inače bude oko šnicle, zarežite nožem na nekoliko mjesta kako se šnicla ne bi pokupila prilikom prženja, a i dat će se fino tucati.

U kesu za zamrzivač, staviti šaku prezle, na nju položiti šniclu, odozgo opet posuti prezlom, pa čekićem tući šniclu sa obje strane i tanjite što više možete. Po potrebi dodajite prezlu i sa jedne i sa druge strane.

Na krajućete dobiti veeeliku i tanku šniclu.

U tanjiru umutiti jaje sa malo soli, dodati bijeli luk u granulama, pa šniclu samo provući kroz jaje i staviti na vrelo ulje i kratko pržiti sa obje strane.

Vrlo brzo bude gotova, pazite da vam jaja ne izgore. Sočnost je zagarantovana.

Poslužite uz prilog po vašoj želji ili kao ja - mladi luk i list zelene salate.

Uživajte :)





Presjek:



Nema komentara:

Objavi komentar