utorak, 14. travnja 2015.

FITNESS ČORBA

Bliži se ljeto i ukoliko želite biti u top formi, evo fine, zdrave i ukusne čorbice koju možete jesti bez razmišljanja o kalorijama. Bez mesa - prava vege čorba.  Kod mene u kući se pojede baš sa guštom.

Obradujte svoje tijelo i vi...




Sastojci:



  • 1 glavica kupusa (cca 1 kg)
  • 1 manja glavica karfiola (cca 1/2 kg)
  • 4 mrkve
  • korijen celera
  • 3 svježe paprike
  • 2 svježa paradajza
  • 1 prasa (poriluk)
  • 5 režnjeva bijelog luka
  • 1 manji korijen đumbira
  • 1 ljuta papričica (ako volite)
  • 2 l povrtnog temeljca
  • 300 ml paradajz pirea
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašika soya sosa
  • so
  • biber

Na ulju propržiti sitno sjeckan bijeli luk i prasu isjeckanu na tanje listiće.

Potom redom dodati kupus (isječen na rezance), te karfiol, mrkvu, paradajz, ljutu papričicu, svježe paprike, celer, đumbir, sve oprano i isječeno na kockice.

Zaliti paradajz pireom, povrtnim temeljcem, dodati kim, dobro promiješati i staviti da prokuha.

Kada prokuha, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati oko 40 minuta. Zatim dodati oko pola l vode, začiniti soya sosom, soli i biberom, neka prokuha, isključiti ringlu i ostaviti na ringli još da stoji oko 5 minuta.

Servirati toplo.

Dobar tek :)



Nema komentara:

Objavi komentar