srijeda, 18. ožujka 2015.

PALAČINKE U UMAKU OD NARANDŽE

Ukusno i osvježavajuće :)

Ko kaže da su samo palačinci sa Nutellom i džemom dobri??
Uvijek bih odabrala ove...!





Palačinke napravite po vašem omiljenom receptu.


Sastojci:



  • 2 šoljice (za crnu kafu) svježe iscijeđenog narandžinog soka
  • 2/3 šoljice šećera
  • 20 gr putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije

Sok od narandže, šećer i puter kuhati na laganoj vatri 3-4 minute, konstantno miješajući do se šećer ne istopi. Kada se šećer istopi, kuhajte 15 minuta  ili dok se umak ne zgusne. Promiješajte svakih 5 minuta. Na kraju umiješati ekstrakt vanilije.

Na tanjir stavite dvije palačinke (heljdine, obične), preliti toplim umakom i poslužiti.

NAPOMENA: Umak možete dodatno zgusnuti gustinom, a uz ove palačinke odlično se uklapa kugla sladoleda od vanilije :)





Nema komentara:

Objavi komentar