nedjelja, 15. ožujka 2015.

MUFFINI SA JABUKAMA

Mekani i sočni :)





Sastojci:


  • 250 gr jabuka
  • 250 gr brašna
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čajna kašika cimeta 
  • 250 ml jogurta
  • 60 ml ulja
  • šećer u prahu za posipanje
  • šaka raženih pahuljica

Jabuke oguliti i isjeći na kockice. Pomiješati ih sa limunovim sokom i 1/2 čajne kašike cimeta.

U brašno staviti prašak za pecivo i sodu bikarbonu, 1/2 čajne kašike cimeta, zatim postepeno miješajući dodati i ostale sastojke i na kraju isjeckane jabuke. Špatulom sjediniti da smjesa bude gusta i kompaktna.

Kalupe za mafine tanko premazati otopljenim puterom i sipati smjesu sa jabukama ili puniti papirne korpice do 2/3.  Svaki mafin posuti sa malo raženih pahuljica.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180° oko 25 minuta.


Tople posuti šećerom u prahu.





Griz:



Nema komentara:

Objavi komentar