četvrtak, 22. siječnja 2015.

ZAPEČENI KISELI KUPUS SA GLJIVAMA

Pravi zimski ručak i ako ste ljubitelj kiselog kupusa, obožavat ćete i ovo jelo.





Sastojci:


  • 500 gr ribanog kiselog kupusa
  • 200 gr šampinjona
  • 200 gr suhog mesa (šareno)
  • 4 dimljene kobasice
  • 3-4 kašike ulja
  • po potrebi so
  • biber
  • 1 kašičica curry začina
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 čajna kašika mljevene crvene paprike
  • 3 režnja bijelog luka

Na par kašika ulja propržiti suho meso izrezano na kriške, kobasice i gljive. Dinstati uz povremeno miješanje na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.

Kiseli kupus isprati pod vodom i ocijediti, pa ga dodati u dinstano meso i kobasice, a zatim dodati i isjeckan bijeli luk. Uz povremeno miješanje sve skupa dinstati oko 10-15 minuta.

Dodati soli po potrebi, biber, crvenu papriku i začine koje volite.

Rernu zagrijati na 200°.

Vatrostalnu posudu premazati sa par kašika ulja i u nju poredati dinstani kupus. Sve zapeći u rerni dok se na površini uhvati korica.

Prijatno :)








Nema komentara:

Objavi komentar