petak, 16. siječnja 2015.

KOKOS-VANILA KOLAČ

Kokosoljupci navalite :)

Odmah ću reći da je biskvit fantastično sočan, kao da je zaljeven. Odličan je i za torte.

Prošli put kad sam pravila ovaj kolač prelila sam ga čokoladnom glazurom, a ovaj put upotpunila aromom bourbon-vanile, fantastično je, a na vama da probate verziju koja vam se više dopada.



Mjera je čaša od 2 dcl!


Sastojci za biskvit:



  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša kokosovog brašna
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Premaz:


  • 4 dcl mlijeka
  • 1 vrećica pudinga bourbon-vanilla
  • 4 kašike šećera
  • 1 komadić putera


Pomiješati jogurt i šećer i sve skupa mutiti žicom dok se šećer istopi. Dodati mlijeko, ulje, kokos i brašno pomiješano sa praškom za pecivo i sve fino sjediniti žicom. Možete mutiti i mikserom, s tim što nakon dodavanja brašna miksate kratko na najmanjoj brzini samo da se sastojci povežu.

Pleh pouljiti i posuti brašnom pa istresti pripremljenu smjesu. Moj pleh je bio promjera 30 cm.

Peći na 180° 20-25 minuta.

Ostaviti ispečeni biskvit da se hladi, a vi pripremite premaz od pudinga.



Prah pudinga pomiješati sa šećerom, dodati 4 kašike mlijeka, sve dobro promiješati da nema grudvica. Ostatak mlijeka zakuhati i kad prokuha dodati pripremljenu smjesu, sve dobro promiješati da se fino zgusne i odmah  u vruće umiješati komadić putera. Nastaviti miješati dok se puter istopi i odmah tako vrelo premazati preko kolača.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi i fino stisne. Sjeći na kocke i servirati.




Nema komentara:

Objavi komentar