nedjelja, 25. siječnja 2015.

GLJIVE U PALENTI

Vrlo jednostavno i efektno hladno predjelo ili prilog uz bilo koje pečenje, sos....




Sastojci:



  • 6 šampinjona srednje veličine
  • 150 gr palente
  • 700 ml vode
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soli

Na vrlo malo ulja propržiti šampinjone sa obje strane da blago porumene i malo ih posoliti. Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane.

U 700 ml ključale vode sipati maslinovo ulje i vegetu, pa skloniti sa ringle i sipati palentu miješajući cijelo vrijeme. Vratiti na ringlu i još kratko prokuhati da se zgusne.

Duguljasti kalup obložiti aluminijskom folijom, sipati malo više od polovine pripremljene palente, poredati gljive jednu do druge i preliti ostatkom palente. Sve fino poravnati i ostaviti da se stegne i ohladi.

Ohlađeno okrenuti na pladanj za posluživanje, rezati na kriške i servirati.

Prijatno :)





Nema komentara:

Objavi komentar