petak, 16. siječnja 2015.

EXPRESS ROLADA SA JABUKAMA

Specifičnost ove rolade je što se i fil i kora peku zajedno, tako da za tren posla imate fini kolač  i nikako nemate opravdanje kada vam se prijateljica najavi iznenada na kafu, a vi nemate nešto slatko :D

Ovo je idealno rješenje za te situacije.

Mekana kao duša i jako fina :)




Sastojci za koru:



  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

+


  • 5 jabuka srednje veličine
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje

Jabuke oguliti i izrendati.

Pleh za pečenje (od rerne) obložiti pek papirom i na papir poredati izribane jabuke i posuti ih cimetom i vanilin šećerom.
Ukoliko su vam jabuke kiselije, pospite ih i sa par kašika šećera.



U posudi miksati cijela jaja i šećer do kremaste strukture (15-tak minuta na najjačoj brzini).
U posudi pomiješati brašno sa praškom za pecivo.

Kad su jaja dovoljno izmiksana, lagano špatulom umiješati pripremljeno brašno sa praškom za pecivo.

Smjesu rasporediti preko poredanih jabuka.


Peći u rerni zagrijanoj na 180° 12-15 minuta (vi najbolje poznajete vašu rernu). U principu pecite koliko inače pečete biskvit za rolade.



Ispečen i vruć biskvit pažljivo istresti na čistu kuhinjsku krpu, tako da jabuke dođu gore. Lagano odvojite pek papir sa jabuka i odmah zarolajte roladu.

Ostaviti zamotano u krpi da se potpuno ohladi.

Pred posluženje posipite šećerom u prahu i isjecite na kriške.

Uživajte :)

Da li sam vas nagovorila da probate??? ;)






Nema komentara:

Objavi komentar