subota, 27. prosinca 2014.

OBLANDA ROLAT SA ČOKOLADOM

I ovo je bio jedan fini kolačić na mojoj Božićnoj trpezi. Jednostavan za napraviti i fantastičnog okusa.



  • 2 lista oblande
  • 250 gr šećera
  • 300 gr margarina ili putera
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 6 kašika vode ili soka od narandže
  • 300 gr mljevenog petit keksa

Oba lista oblande staviti između vlažnih krpa da odstoje i omekšaju.

Za to vrijeme pripremiti fil.

Na pari otopiti šećer i margarin, pa dodati čokoladu i vodu (ili sok od narandže). Kad se sve dobro poveže, skloniti sa pare pa dodati mljeveni keks i dobro promiješati.

Staviti omekašle listove oblandi jedan do drugog i na svaki namazati po polovicu pripremljenog fila. 

Čvrsto zarolati uz pomoć krpe, zamotati u alu foliju i ostaviti u frižider da se fino stisne.

Kad se stvrdne roladu možete držati u ostavi do rezanja, a ako vam se žuri možete je rezati na kriške odmah nakon što je malo odstajala u frižideru.

Djeca je obožavaju, provjerite i zašto :)





Nema komentara:

Objavi komentar