subota, 1. studenoga 2014.

BUREK BEZ KORA

I evo me nakon dugo vremena. Iz zdravstvenih razloga (bolno rame) sam bila spriječena pisati, kuhati, bilo šta, ali hvala Bogu konačno se osjećam dobro i mogu ponovo raditi ono što najviše volim, a to je kuhati ;)

Otvaramo novu sezonu :D

Ukoliko volite burek, a nemate vremena za razvijanje jufki, evo odličnog rješenja.

Brzo i jednostavno.




Sastojci:



  • 500 gr mljevenog mesa
  • 2 srednje glavice crvenog luka
  • 4 krupnija jajeta ili 5 sitnijih
  • 1 šoljica mlijeka (od crne kafe)
  • 2 dcl jogurta
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika ulja
  • so
  • biber


Crveni luk što sitnije isjeckati.

U posudi pomiješati mljeveno meso i crveni luk, dodati blago umućena jaja, mlijeko, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, so i biber. Sve dobro izmiješati da se smjesa fino poveže.

Rernu zagrijati na 180°.

Pleh premazati uljem pa staviti u rernu da se sve skupa zagrije.

Na zagrijano ulje sipati smjesu i poravnati kašikom.


Peći oko 25-30 minuta da lijepo porumeni.

Ispečeno pokriti krpom da se malo prohladi, a zatim sjeći na komade i servirati toplo uz jogurt ili neku salatu.



Prijatno :)





Nema komentara:

Objavi komentar