utorak, 30. rujna 2014.

PLJESKAVICE OD TUNJEVINE

Odlične pljeskavice od tunjevine...  :)




Sastojci:


  • 300 gr tunjevine u komadima
  • 2 kriške hljeba (bez kore)
  • 1 supena kašika iscjeđenog soka limuna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica senfa
  • 1 manja glavica sitno sjeckanog crvenog luka
  • 3 kašike prezle
  • 3 kašike brašna
  • 2 režnja bijelog luka
  • so
  • biber
  • malo sušenog kopra
  • 1 kašika svježe sjeckanog peršuna
  • ulje

Sve sastojke pomiješati osim jajeta. Probati, pa začiniti po ukusu, onda dodati jaje i sve dobro izmiješati.


Smjesu ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Nauljenim rukama formirati pljeskavice i pržiti ih na zagrijanom ulju. 

Po potrebi stavljati na kuhinjski papir da upije masnoću.


Servirati uz kuhano povrće ili pire krompir.


NAPOMENA: Možete koristiti i tunjevinu u paradajz sosu umjesto ove klasične :)


Nema komentara:

Objavi komentar