utorak, 23. rujna 2014.

JUNEĆE ROLOVANE ŠNICLE

Mekane i sočne juneće šnicle, malo drugačije :)

Nadjev možete prilagoditi svom ukusu. Princip je isti, ostalo su nijanse.






Sastojci:



  • 4 juneće šnicle
  • 2 svježe paprike
  • 4 gljive
  • 1 struk prase (praziluka, poriluka)
  • 3 režnja bijelog luka
  • biber
  • so
  • ulje
  • 1 kašičica mljevenog đumbira
  • 1/2 kašičice kurkume (po želji)


Juneće šnicle dobro izlupati, posoliti ih i pobiberiti sa obje strane.

Prasu isjeckati na sitno, kao i bijeli luk. Paprike prepoloviti. Gljive isjeći na polovine ili sitnije ako su krupne.


Na svaku šniclu staviti malo sjeckane prase, bijelog luka 1 gljivu isječenu po želji i pola paprike. Zamorati u roladu.
Bijelim koncem omotati šniclu i fino povezati. Postupak ponoviti sa preostalim šniclama.

Na malo ulja propržiti šnicle da lijepo porumene sa svih strana. Dodati vodu i kuhati na srednje jakoj vatri da meso fino omekša. Iz ličnog iskustva mislim da ih je najbolje krčkati na tihoj vatri uz povremeno dolijevanje vode. Ja sam ih tako krčkala oko sat vremena i 15 minuta.

Kada je meso omekšalo i ostalo vode koliko vam je dovoljno za preliv šnicli, dodati bibera, soli, kurkumu i mljeveni đumbir i još kratko prokuhati.

Šnicle izvaditi na tanjir, odstraniti konac i preliti sosom u kom su se kuhale.

To bi bilo sve. Servirajte tople uz prilog po vašoj želji - riža, krompir (kuhani, pire, restovani), pastu, špinat i sl.

Dobar tek :)




Nema komentara:

Objavi komentar