četvrtak, 11. rujna 2014.

DINSTANA PILEĆA JETRA SA PRASOM

Nešto skroz jednostavno, a stvarno finog okusa...Prasa daje baš tu posebnu aromu.




Sastojci:



  • 500 gr pileće jetrice
  • 3-4 struka prase (praziluka, poriluka)
  • 4 režnja bijelog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica curry-a
  • 1 kašičica mljevenog đumbira
  • so
  • biber
  • 2 kašike ulja


Jetricu oprati i ocijediti. Prasu oprati i isjeckati na manje kolutiće. Bijeli luk isjeći na listiće.

U posudu staviti ulje da se zagrije, pa poredati jetricu i fino je zapeći sa obje strane da blago porumeni. Posuti isjeckanu prasu i bijeli luk, dodati senf, pa nastaviti dinstati na laganijoj vatri da sve fino omekša. Po potrebi dolijevati po malo vode. Mora vam i na kraju biti malo safta, da ne bude skroz ukuhano i suho.

Kada se sve fino izdinstalo, dodati kurkumu, curry, mljeveni đumbir, so i biber, sve promiješati i još kratko prodinstati.

Servirati toplo, a kao prilog možete poslužiti kuhani krompir, rižu, razne vrste paste, restovani krompir...

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar