nedjelja, 13. srpnja 2014.

PILEĆE MESO U CURRY SOSU

Nešto jako ukusno... aromatičan spoj curry-a, bijelog vina, kurkume, soya sosa i jogurta je prosto fenomenalan.



Sastojci:


  • 600 gr karabataka
  • 500 ml jogurta
  • 2 kašike bijelog vina
  • 2 kašike soya sosa
  • 1 kašičica curry-a
  • 1 kašičica kurkume
  • 100 gr ribanog sira (edamer, gauda)
  • so
  • biber

Karabatacima odstraniti kosti i kožicu. 

U posudi izmiješati jogurt, vino, soya sos, biber, curry i kurkumu. Posoljeno meso potopiti u pripremljenu smjesu da bude fino pokriveno i ostaviti u frižider najmanje 2-3 sata, a najbolje preko noći da se sastojci fino prožmu.

U pleh poredati meso i preliti ostatkom smjese od jogurta. Pokriti aluminijskom folijom i peći 60 minuta na temperaturi od 180°.

Nakon toga izvaditi pleh iz rerne, skinuti foliju i na svaki komad mesa staviti ribani sir.


Vratiti u rernu još 10 minuta da se sir fino istopi i meso porumeni.




Poslužiti toplo uz pire krompir i salatu od svježeg povrća.

Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar