subota, 5. srpnja 2014.

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM

Ljeto je i trebamo iskoristiti sve ono što nam ono nudi - predivno voće i povrće u svim mogućim kombinacijama.

Vjerovatno ste i sami pravili paprike na ovaj način, ali obzirom da u ovom blogu nisam objavila ovaj recept, objavit ću ga sada. Neka se nađe za sve one koji ovo još nisu probali.

U mojoj porodici - ovo je omiljeni ljetni ručak. Čini mi se da kuća nikada tak divno ne miriše kao kada se peku ove paprike.

Probajte, ako već niste. 



Sastojci:


  • 1 kg sitnijih paprika
  • 1,5 kg mladog krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja bijelog luka
  • 1 mrkva
  • 3 kašike ulja
  • vegeta
  • biber
  • suhi peršun
  • origano
  • mileram

Paprike očistiti, oprati i staviti da se ocijede.

Krompir, crveni i bijeli luk očistiti i izribati na rende. Isto uraditi i sa mrkvom.

Rernu uključiti da se zagrije na 180°.

Izriban krompir zajedno sa crvenim, bijelim lukom i mrkvom povegetiti i pobiberiti, pa dodati malo suhog peršuna i origana, par kašika ulja i sve dobro rukom sjediniti.

Pripremljene paprike puniti smjesom (ne nabijati previše da vam nadjev ne bude tvrd, krompir treba biti lijepo razabran kada se ispeče) i redati u nauljen pleh.
Ukoliko ostane krompira posipajte ga između paprika.

Staviti da se peče oko 40-tak minuta, da sve lijepo porumeni.


Servirati toplo uz par kašika milerama i svježi paradajz ili miješanu salatu.

Dobar tek :)

Poslije ručka možete i ovo: 








Nema komentara:

Objavi komentar