srijeda, 4. lipnja 2014.

JAGODA MAFINI

Mekani, divno mirišu, a uz nezaobilaznu jagodu u ovom periodu - savršeni!



Sastojci:


  • 12 jagoda
  • 2 jaja
  • 100 gr putera
  • 150 gr brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Cijela jaja pjenasto izmiksati, pa dodati šećer i miksati dok se smjesa udupla. Dodati otopljen i malo prohlađen puter i mlijeko, pa opet izmiksati. Na kraju pjenjačom umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom da se fino sjedini.

U kalupe za mafine staviti papirne košarice. U svaku košaricu staviti po jednu očišćenu jagodu sa širom stranom okrenutom ka dole. 
Preko jagode sipati pripremljenu smjesu do 2/3 kalupa.

Mafine peći na 180 stepeni 15-tak minuta, da lijepo porumene i narastu.

Ispečene izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
Posuti šećerom u prahu, a možete dekorisati i čokoladom, nekom kremom, šlagom...

Divne su strukture i baš fini :)











Nema komentara:

Objavi komentar