petak, 13. lipnja 2014.

DINSTANI KELJ SA KURKUMOM

Odličan i zdrav prilog uz bilo koju vrstu mesa. Uz dodatak kurkume - još zdraviji i ukusniji. Predivne boje i fascinantnog okusa.

Kod mene je uz kelj bila pečena piletina i okruglice od starog hljeba.




Sastojci:


  • 1 glavica kelja
  • 1 veća mrkva
  • 3 režnja bijelog luka
  • 2 kašike ulja
  • vegeta
  • biber
  • 1,5 kašičica kurkume


Kelj očistiti, oprati i isjeći na rezance.
U prokuhalu vodu staviti ga da se obari zajedno sa mrkvom isječenom na kolutiće. Skuhan ocijediti.

Na ulju propržiti sitno sjeckan bijeli luk, kad zamiriše dodati ocijeđen kelj, prodinstati vrlo kratko i na kraju dodati vegetu, biber i kurkumu.

Još jednom lagano promiješati i servirati uz pečeno meso.

Dobar tek!






Nema komentara:

Objavi komentar