nedjelja, 18. svibnja 2014.

DOMAĆI PUDING SA AROMOM VANILE I JAGODE

Domaće je uvijek odličan izbor!

Klasičan i fin desert koji nema greške... :)




Sastojci:



  • 2 šolje mlijeka
  • 1/2 šolje šećera
  • 3 kašike gustina
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika putera
  • 1,5 kašičica ekstrakta jagode

Koristila sam šolju od 2 dcl!


U šerpi srednje veličine na umjerenoj temperaturi prokuhati mlijeko. 
Za to vrijeme, u drugoj posudi promiješati šećer, gustin i so. Sipati u vruće mlijeko i istovremeno, neprestano miješati žicom da se ne stvore grudvice. Nastavite kuhati i miješati dok ne dobijete onu standardnu gustinu kao kad kuhate puding iz vrećice.

Skloniti sa ringle, umiješati kašiku putera, ekstrakt vanile i jagode. Promiješati da se sve fino sjedini i sipati u silikonske kalupe za puding ili hladnom vodom isprane staklene zdjele. 

Ostaviti da se dodatno stisne i potpuno ohlati, pa dekorišite svježim jagodama, šlagom, otopljenom čokoladom ili nekim drugim voćem.

NAPOMENA: Možete napraviti samo puding od vanilije, samo od jagode ili sa nekim drugim ukusom po vašoj želji. Ja sam kombinovala i vaniliju i jagodu i prezadovoljna sam rezultatom :) 










Nema komentara:

Objavi komentar