petak, 28. ožujka 2014.

"ČVOR" PECIVA

Peciva mekana kao pamuk. Za svaku preporuku!




Tijesto je "2 u 1", tačnije druga polovina tijesta za kroasane.


Potrebno vam je još 1 jaje za premazivanje tijesta, so i susam za posipanje!

Dok ste pripremali kroasane, tijesto je ponovo nadošlo, pa ga opet premjesite na pobrašnjenoj podlozi i podijelite na 8 jednakih dijelova.


Svaku lopticu tijesta razvaljati u ovalni oblik, pa je dužom stranom zarolati (po želji možete premazati otopljenim puterom pa zarolati, ja nisam). Od dobijene roladice svežite čvor i redajte u papirom obložen pleh.



Pokriti krpom i ostaviti da narastu. Taman dok pečete kroasane, nadoći će vam i ova peciva, tako da koristite već  zagrijanu rernu!

Nadošla peciva premazati umućenim jajetom, posoliti i posuti susamom.



Peći u zagrijanoj rerni na 190 stepeni oko 15-20 minuta, da lijepo porumene.


Ispečena peciva pokriti krpom i ostaviti malo da odmore.

Divno će vam poslužiti i za sendviče, kao zamjena za hljeb uz hladne nareske i slično.

"Čvorovi" su stvarno predivni i preporučujem ih :)








Nema komentara:

Objavi komentar