nedjelja, 2. veljače 2014.

TELEĆE ŠNICLE U SUSAMU

Teleće šnicle volim na sve moguće načine, ali ovaj mi je omiljeni, jer obožavam i susam. Aromatične su i jako ukusne. Od priloga možete poslužiti kuhano povrće, krompir, rižu, ja sam se danas odlučila za solo...da bih uživala u svakom zalogaju.

Jednostavne su za pripremu, a stvarno jako ukusne.



Za 4 osobe potrebno je:

8 komada manjih telećih šnicli
4 kašike soja sosa
vegeta i so - količina po želji
mljeveni šareni biber
bijeli luk u granulama
origano
1 kašičica muškatnog oraščića
1 kašičica kurkume
1 kašičica senfa
1 dcl maslinovog ulja
150-200 gr sjemenki susama
ulje za prženje

Teleće šnicle oprati, posušiti kuhinjskim ručnikom pa ih izlupati čekićem da budu što tanje.

U posudi izmiješati soja sos, bijeli luk u granulama, origano, muškatni oraščić, kurkumu, vegetu, so, mljeveni šaren biber, senf i dodati maslinovo ulje, dobro izmiješati pa teleće šnicle potopiti u pripremljenu smjesu i ostaviti da odstoje u frižideru najmanje 90 minuta, kako bi se arome fino sjedinile.

U veći tanjir staviti susam, pa svaku šniclu uvaljati sa obje strane u sjemenke i pržiti ih na vrelom ulju da lijepo porumene sa obje strane.

Poslužiti uz prilog po vašem izboru.
Divno mirišu, mekane su i zaista fantastične.



Nema komentara:

Objavi komentar