nedjelja, 16. veljače 2014.

PILEĆA JETRICA U CRNOM VINU

Ako ste ljubitelj jetrica, probajte ih spremiti na ovaj način, sigurna sam da će vam se dopasti kao i mojim ukućanima :)



500 gr pileće jetre
3 režnja bijelog luka
1 veća glavica crvenog luka
malo origana
lovorov list
jedna vezica peršunovog lista
malo mljevenog đumbira
100 ml crnog vina + 100 ml vode
1 kašika brašna
vegeta
biber


Očišćenu jetricu propržiti na malo zagrijanog ulja, posoliti, pobiberiti i posuti brašnom. Malo pojačati vatru i miješati dok jetrica dobije boju.

Nakon toga jetru zaliti crnim vinom, dodati isjeckan crveni i bijeli luk, kao i začinsko bilje. Kad prokuha smanjiti vatru i dinstati 10-tak minuta uz povremeno dolijevanje vode.

Na kraju izvaditi lovorov list, dodati isjeckan peršun i poslužiti.

Kao prilog možete pripremiti kuhani krompir, rižu ili tjesteninu.

Ako volite umak, ne ukuhavajte tečnost u potpunosti.

Dobar tek :)



Nema komentara:

Objavi komentar