nedjelja, 2. veljače 2014.

MAROKANSKI ĆEVAPI

Moraju vam se dopasti :)



Sastojci:

500 gr mljevenog mesa
1 čajna kašika kima
1 kašičica mljevene crvene paprike
1/2 šolje grubo sjeckanih indijskih oraha
nasjeckani svježi korijander
so
biber

8 štapića za ražnjiće

Za paradajz salatu:

4 zrela paradajza
1 svježa paprika
1 ljuta papričica
sok 1 limuna
sjeckani korijander
1 kašika maslinovog ulja
malo crvenog vinskog sirćeta

Izmiješati sve sastojke u smjesu koja će biti dovoljno ljepljiva da se da fino oblikovati.




Podijeliti smjesu na 8 dijelova. Svaki dio rastanjiti na dlanu i omotati oko pripremljenog štapića za ražnjić, rukama lijepo oblikovati i stisnuti uz štapić

Formirane ćevape redati u tacnu na pek papir i ostaviti u frižider da odstoje sat vremena.

U međuvremenu pripremiti paradajz salatu. Sve dobro izmiješati i ostaviti u frižider.

Odležale marokanske ćevape peći na grilu, gril tavi, ali obzirom da izbjegavam suvišne masnoće, pekla sam ih u rerni na pek papiru.

Poslužiti uz pripremljenu salatu, odlično ide i uz kus-kus, a možete ih preliti jogurtom, pavlakom, kajmakom...

Dobar tek :)



Nema komentara:

Objavi komentar