nedjelja, 2. veljače 2014.

ČOKO-ORANŽ BOMBICE

Divan spoj čokolade, narandže i ruma!



250 gr mljevenog keksa
50 gr ribane čokolade
2 supene kašike džema od narandže
naribana korica 1 narandže
4 rastopljene kocke čokolade za kuhanje
2 kašike čokolade u prahu
1/2 male kašičice cimeta
1,5 supena kašika meda
1 supena kašika ruma
1 vanilin šećer
1,5 dcl sirupa od narandže

Za glazuru:

100 gr čokolade za kuhanje
komadić putera


šarene mrvice za dekoraciju

U posudi izmiješati mljeveni  keks, naribanu čokoladu, med, topljenu čokoladu, čokoladu u prahu, vanilin šećer, cimet, džem od narandže (može i od kajsije), naribanu koricu narandže, pa zaliti gustim sirupom od narandže i sve dobro izmiješati da smjesa bude kompaktna.

Po potrebi možete dodati još malo mljevenog keksa.

Ostaviti smjesu u frižider oko pola sata.

Od smjese oblikovati bombice i poredati ih na tacnu. Ostaviti ih ponovo u frižider na pola sata.

Pripremiti čokoladnu glazuru i preliti svaku bombicu po vrhu (možete i cijelu natopiti u čokoladnu glazuru), posuti šarenim mrvicama i ostaviti da se čokolada stisne.

Posložiti ih u papirne košarice i šta drugo, nego uživati u njima.

Ova količina smjese je dovoljna za 20 bombica.



Nema komentara:

Objavi komentar