petak, 17. siječnja 2014.

UŠTIPCI OD HELJDE

I za doručak i za večeru - uvijek prefini :)


Sastojci:

600 gr bijelog brašna
200 gr heljdinog brašna
1 supena kašika suhog kvasca
1 prašak za pecivo
2 kašike ulja
2 jaja
100 ml jogurta
1,5 čajna kašičica soli
mlaka voda - količina po potrebi

U posudi izmiješati obje vrste brašna, dodati suhi kvasac, prašak za pecivo, ulje, malo umućena jaja, jogurt, so i dodati mlake vode toliko da se zakuha srednje mekano tijesto, koje se ne lijepi.

Oblikovati loptu i pokriveno ostaviti da odstoji 15-tak minuta.

Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 0,5 cm. Isjeći na kvadrate i pržiti u zagrijanom ulju, a pržene slagati na kuhinjski papir kako bi upio višak ulja.

Moram reći da ovi uštipci ne piju puno ulja i ja ih pržim na relativno plitkoj masnoći.

Poslužiti tople uz sir, kajmak, suho meso, džem i sl.

Dobar tek :)







Nema komentara:

Objavi komentar