srijeda, 11. prosinca 2013.

BATON OBLANDE

Za sve ljubitelje oblandi...moji ih vole na sto načina, ovo je jedan od tih :)


1 pakovanje baton oblandi

Za fil:

125 gr putera
200 gr šećera u prahu
100 gr čokolade za kuhanje
4 jaja
200 gr mljevenog keksa
2 kašike kakao praha

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke izmiksati sa 100 gr šećera u prahu, pa dodati mljeveni keks i kakao prah i sve dobro izmiješati. Ostaviti da odstoji.

Posebno na pari izmiksati žumanjke sa 100 gr šećera u prahu da budu pjenasta i gusta, pa dodati omekšan puter i sve zajedno izmiksati. 

Pomiješati obje smjese i zajedno izmiksati. Na kraju umiješati otopljenu čokoladu i još jednom proći mikserom da smjesa bude kompaktna.

Ostaviti smjesu u zamrzivač 15-tak minuta.

Nafilovati jedan list baton oblande , pa poklopiti ravnim listom. Isto uraditi i sa drugom baton oblandom.

Zamotati u alu foliju i ostaviti na suho i hladno mjesto da se fino stegne, a zatim sjeći u štanglice.






Nema komentara:

Objavi komentar