nedjelja, 3. studenoga 2013.

TROKUTI OD HELJDINIH KORA PUNJENI SIROM

Lagan i zdrav obrok. Brzo i jednostavno za pripremu. Heljdine kore su čista fantazija, zaista mi je drago što sam locirala mjesto gdje ih mogu  kupiti uvijek svježe :)))

Dopast će se i vašoj djeci :)




Sastojci:

500 gr gotovih heljdinih kora za pitu

Nadjev:

500 gr mladog sira
2 jaja
so

ulje

Za nadjev dobro izmiješati sir i jaja i posoliti po ukusu.

Heljdinu koru premazati nadjevom (možete i cijelu, ali će vam trebati više sira) ili do pola, blago pouljiti a zatim presaviti dužu stranu kore do sredine, pa taj dio preklopiti dalje da dobijete užu traku.

Odozdo formirati trokute i ići prema vrhu dok ne završite. Mislim da je ovo već dobro poznato svima, kako se savijaju trokutići.

Redati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 15-tak minuta da dobiju lijepu rumenu boju.

Hrskavi su i stvarno ukusni :)


Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar