nedjelja, 17. studenoga 2013.

MARINIRANA ZAPEČENA PILEĆA KRILA

Hrskava, sočna i fantastično ukusna pileća krila. Marinada im daje ono nešto posebno, čemu rijetko ko može odoljeti :)


Sastojci:

1 kg pilećih krila

Marinada:

7-8 kašika maslinovog ulja
2 kašike vegete
50 gr ribanog parmezana
1 kašika mljevene crvene paprike
4 režnja bijelog luka
svježe mljeveni šareni biber
1 kašičica curry začina
1 kašičica origana
1 kašičica sušenog celera
1 kašičica muškatnog oraščića

Pileća krila dobro oprati i posušiti, odsjeći vrškove.
Bijeli luk što sitnije isjeckati i pomiješati sa svim ostalim sastojcima za marinadu u većoj zdjeli.
Pileća krila staviti u marinadu, dobro rukama izmiješati kako bi svako krilo bilo obloženo marinadom i ostaviti u frižider oko sat vremena da se arome fino prožmu.

Rernu zagrijati na 190 stepeni.

Marinirana krila poredati u pleh koji ste obložili aluminijskom folijom.



Staviti u rernu i peći oko 25-30 minuta da lijepo porumene i postanu hrskava.

Moj današnji prilog tačnije salata je bila ova od pečenih i oguljenih crvenih paprika sa isjeckanim bijelim lukom i svježim peršunom, blago začinjena maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.



Vaš prilog neka bude po vašem ukusu. Uz ova fantastična aromatična pileća krila svaki prilog je odličan :)

Prijatno!







Nema komentara:

Objavi komentar