ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

HELJDOPITA

Ako volite heljdu kao ja - MORATE PROBATI..:)


Za palačinke od heljdinog brašna (cca 10 palačinki):

250 gr integralnog pšeničnog brašna
150 gr heljdinog brašna
1 jaje
200 ml mlijeka
cca 400 ml mineralne vode
malo soli

Fil:
500 gr svježeg sira
3 jaja
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 mala pavlaka
1/3 kesice praška za pecivo
so

Smjesu za palačinke fino izraditi i ispeći palačinke. Sve sastojke za fil izmiješati i posoliti po ukusu.

U kalup za pečenje (koristila sam pekač za torte jer mi je i tava za palačinke promjera 24 cm, a ako je vaša tava veća slobodno koristite neku šerpu) staviti pek papir i položiti jednu palačinku. Premazati je filom i sve tako redati, s tim da ostavite malo fila za premazati sve odozgo.
Ostatkom fila premazati posljednju palačinku i sve staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni da se peče oko 30-40 minuta.

Ispečenu pitu ostaviti da stane oko 5 minuta, sjeći na kriške i servirati

Odlična je i topla i hladna :)))

Nema komentara:

Objavi komentar