petak, 25. listopada 2013.

KEKSI OD GRIZA I KOKOSA

Keksi bez brašna, od griza i kokosa - prejednostavni i brzi za napraviti, a okus im je fenomenalan, baš se tope u ustima :)

Morate ih probati!


Sastojci:

2 jaja
125 gr šećera
naribana korica 1 limuna
60 ml ulja
250 gr griza
100 gr kokosovog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
šećer u prahu

U posudi umutiti jaja pa dodati šećer, ulje i limunovu koricu. Sve fino izmiješati, pa umijesiti tijesto uz dodatak griza, kokosovog brašna i praška za pecivo.

Smjesa će vam biti prhka i rasipat će se, ali mijesite dok ne postane kompaktnija, ako vam je previše suha dodajte ulja.

Nauljenim rukama formirajte loptice veličine teniske loptice, blago spljoštite odozgo i gornjom stranom uvaljajte u šećer u prahu.


Redajte u pleh na pek papir, sa razmakom između jer će tokom pečenja narasti.


Rerna mora biti zagrijana na 180 stepeni.

Keksiće peći najviše do 15 minuta, moraju ostati svijetli i ispucati po površini.



To bi bila sva mudrost oko ovih keksića. Zaista su fenomenalni ;)

NAPOMENA: Ukoliko želite dio griza možete zamijeniti i kakao prahom, pa ćete imati tamne keksiće sa bijelom ispucalom površinom. Također su odlični :)

Uživajte uz kaficu!


Zagriz:


 

Nema komentara:

Objavi komentar